Home   IPO “De Veerkracht”

IPO “De Veerkracht”

Uw kind intern?

Aan het GO! MPI Zonneweelde is tevens een internaat verbonden dat gelegen is in Lommel op onze schoolcampus.

  • Locatie : Speelpleinstraat 79 te 3920 Lommel
  • Aantal bedden : 112
  • Type leerlingen : attest type 1-2-4-8 en kinderen met ASS

Het internaat is toegankelijk voor leerlingen die ingeschreven zijn in het GO! MPI of het SBSO Zonneweelde . Ons internaat heeft ook tevens een samenwerkingsverband met het Provil-ion te Lommel .

Een nieuw internaat op onze campus…

Het internaatsgebouw in Leopoldsburg was erg verouderd en was dringend toe aan vernieuwing.In februari 2012 is men gestart met de bouw van het nieuwe internaat.

Op zaterdag 31 augustus 2013 is het gebouw plechtig geopend door de Afgevaardigde Bestuurder van het GO!, Mevrouw Raymonda Verdijck.

002nieuw-internaat-de-veerkracht-ingehuldigd

Het nieuwe gebouw bestaat uit een L-vormig gebouw waar een polyvalente zaal en de onthaalruimtes ingericht werden. Ook zijn er twee studio’s waar jongeren zelfstandig begeleid kunnen wonen. Daarnaast werden er twee achterliggende volumes gebouwd met drie bouwlagen waar de leefruimten komen. Er zijn zes leefgroepen ingericht. Deze worden op een flexibele manier uitgewerkt om zo te voldoen aan de specifieke zorgvragen van alle kinderen.

0000153447-DSC_2564004

Er werd gekozen voor duurzame materialen en een zuinig energieverbruik werd voor ogen gehouden. Het totale project kostte zo’n 6,5 miljoen euro, gefinancierd met subsidies, investeringen van priv√©partners en een gedeelte door de school zelf door de verkoop van onder andere het oude internaat.

Ons team

Een team van opvoeders, verpleegkundigen, kinderverzorgsters, ergotherapeuten, kinesisten en orthopedagogen, staat in voor de begeleiding en verzorging van de jongeren.