Home   Opvangcentrum ‘De Veerkracht’

Opvangcentrum ‘De Veerkracht’

Wie zijn wij?

Het opvangcentrum van IPO De Veerkracht is opengesteld tijdens weekend-, feest- en vakantiedagen voor kinderen die verblijven op het internaat van MPI Zonneweelde en die een indicatiestelling hebben.
Concreet houdt dit in dat zij via de jeugdrechtbank, het OCJ of het CLB moeten zijn aangemeld met een aantoonbare nood tot een 7/7 opvang. Vervolgens kunnen zij gebruik maken van de opvang op kindvrije dagen in opvangcentrum de Veerkracht in overleg met de betrokken partijen.
De kinderen kunnen tijdens hun verblijf in het opvangcentrum in hun eigen leefgroep en op hun eigen kamer verblijven.

Ons team

Een team van paramedisch en pedagogisch personeel staat in voor deze opvang en begeleiding van deze kinderen. In twee verschillende leefgroepen wordt getracht om een huiselijke omgeving te creëren en een divers aanbod van activiteiten aan te bieden.
IPO De Veerkracht is gelegen in een omgeving met een rijk aanbod van ontspanningsmogelijkheden zoals natuurgebied Sahara, het stedelijk zwembad, speeltuin, sport- en recreatiedomein De Soeverein, …

Contact

Het opvangcentrum is gelegen op Campus Zonneweelde in de Speelpleinstraat 79 te 3920 Lommel.
Inlichtingen : +32 11 34 91 40
Naar aanleiding van de verhuis naar een nieuwe campus met een nieuwe naam, kunt u ons vanaf heden bereiken op het volgend e-mailadres:
hoofdopvoeder.ipodeveerkracht@gmail.be – Hoofdopvoeder Chil Vincent
deveerkracht@g-o.be — Algemene en administratieve zaken
verpleging.deveerkracht@g-o.be — Medische zaken omtrent kinderen
ortho.deveerkracht@g-o.be — Sociaal-pedagogische zaken omtrent kinderen